5-2 اقتصاد کشاورزی ایران

ایجاد زنجیره‌ها برای کاهش قیمت تمام شده و افزایش بهره‌وری از اهداف این سازمان است

The necessity of chain management to reduce cos‌t price of products is one of the aims to increase the productivity

98-2-12

کوثر یک سازمان اقتصادی است که می‌تواند به الگوهایی اشاره کند که ظرفیت سازی اقتصادی کشور را نمودار سازد. این سازمان هیچ‌گونه امتیاز دولتی ندارد و زیربخش‌های آن نیز از تسهیلات اعتباری استفاده نمی‌کنند.
بدین منظور مثلا با توجه به کمبود گوشت در کشور، در واردات و توزیع آن دخالت نکرد، زیرا اصل فعالیت این سازمان تولید است و اگر بخواهد از کسری‌ها بکاهد، ترجیح داده که بر کیفیت و کمیت تولید بیفزاید، که در این رابطه به تولید الکتروموتورهای قوی‌تر و تلویزیون های شهاب و افزایش ظرفیت تولید این وسایل نیز پرداخت.
در زمینه تولید تلیسه، دام سبک، دام سنگین، آبزی پروری، در سال 97 نه تنها کاهش نداشته است، بلکه به افزایش تولید نیز دست یافته است که حتی برخی از واحدهای تولیدی در مناطق سیل‌خیز کشور قرار داشته‌اند.
خوشبختانه به هیچ‌کدام از این واحدهای تولیدی، علیرغم در مخاطره بودن مناطق، با پیشگیری‌های زودهنگام، صدمه‌ای به آنها وارد نیامد.
در همین رابطه حتی 25 قفس ماهی که در «سد درودسر» قرار داشت، و حتی قفس های بند «همام» نیز از این صدمات در حدّ صفر بود.
برخی از دل‌نگران‌ها از مجموعه مرغ چگینی سوال کردند که در پاسخ به آن، اطمینان داده شده که هیچ‌گونه خسارتی نیز از سیل به این واحد مرغداری وارد نشد.
به طور کلی کلیه مجموعه‌های تولیدی کوثر در حال تولید و گردش مردمی کردن آن‌ها نیز در سال 97 تا حدودی صورت گرفت و در داخل بورس ثبت گردیدند.
وقتی نیروگاه زاگرس کرمان و مجموعه مرغ ماهان (ده درصد) سهام آن را با پایه هر سهم 400 هزار تومان عرضه شد و بقیه واحد‌ها نیز به همین ترتیب در بورس عرضه خواهند شد.
در برنامه‌‌ها پیش‌بینی شده که کلیه واحد‌های کشاورزی کوثر داخل بورس شوند که از 22 شرکت به 7 زنجیره دام‌سبک، سنگین، طیور، تولیدات گیاهی و واحد‌های آبزی پروری محدود و تجمیع می‌شوند.
سرمایه‌گذاری‌های کوثر سعی دارد که بیشتر در مناطق محروم و کمتر توسعه‌یافته صورت گیرد که می‌توان به استان‌های کرمانشاه، ایلام و کردستان اشاره کرد.
هدف از ایجاد زنجیره‌ها، کاهش قیمت تمام شده و نزدیک کردن به قدرت خرید مردم است که با شهامت از شرکت‌های دانش بنیان، موسسه رویش کوثر برای توانمند‌سازی و ایجاد مشاغل کوچک و صنایع دستی نام برد.
در پیگیری‌های جوانگرائی سازمان، مجموع سن مدیران این سازمان 63 سال بود و جوانان جایگاه لازم را نداشتند که زیان‌ده و رو به تعطیلی بود که امروز این مجموعه، متوسط سنی کمتر از 40 سال است و برخی دیگر مدیران حتی کمتر از 30 سال سن دارند که می‌تواند الگوهائی برای سایر بنگاه‌های اقتصادی باشند.
سازمان کوثر، در حال حاضر چند پروژه آماده افتتاح دارد که می‌توان به یکهزار رأس دام سنگین در ورامین، پروژه دام سبک به هزار رأس در دودانگه ساری اشاره کرد.
در مورد سیل اخیر چه تعهداتی صورت گرفته یا نگرفته است و در این خصوص چه توضیحاتی را ارائه می‌فرمایید؟
در سال‌های قبل، بحث آبخیزداری و آبخوان‌داری مطرح بود و قرار بود که وزارت جهاد کشاورزی وظیفه آبخیزداری را بعهده داشت، احداث سدها همزمان با آبخیزداری‌ها صورت گیرد.
بعد از ادغام، اصل توجه به آبخیزداری از مدیریت ادغام حذف شد و در زمان وزارت مهندس حجّتی، این مهم به سازمان جنگل‌ها متصل گردید و ردیف بودجه‌ای آن به دلیل ضعیف شدن به مدیریت آبخیزداری آنچنان که شاید و باید توجه نگردید، به طوریکه سیل استان گلستان در سال 1395 هشداری به این مهمّ گردید و متعاقباً در معاونت جنگل‌ها و مراتع واژه آبخیزداری نیز اضافه شد که در خرداد 1387 کلیه نقشه‌های آبخیز داری کشور تهیه گردید که موجود است و بر همان مبنا قرار شد که بودجه‌های مربوط به احداث سدّها در بالا دست‌ها، عملیات آبخیزداری نیز صورت گیرد، تا شستشوی خاک‌ها و رسوبی شدن پشت سدّ صورت نگیرد.
پس از دولت نهم، عملیات آبخیزداری در کشور تعطیل شد ولی در سال 97 و 98 مجدداً به این مهمّ توجه مجدّد گردید که اگر قبلا به آن پرداخته می‌شد که این صدمات به مراتب کمتر از ارقام اعلام شده می‌بود.

مشاهده بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا