1-1 مکانیزاسیون

گرانی تراکتور و کمباین، از عوامل اصلی کاهش بهره وری هستند

The price of tractors and combines in increase rapidly

در حالی‌که فصل برداشت گندم، این محصول استراتژیک و دیگر محصولات زراعی مانند دانه‌های روغنی است، گرانی تراکتور و کمباین، به معضل اصلی برای کشاورزان تبدیل شده است.

به گزارش دهقان نیوز به نقل از فارس، گرانی تراکتور و کمباین در فصل برداشت محصولات اساسی و استراتژیک که برای کشور بسیار مهم و حیاتی است، گرفتاری جدیدی برای کشاورزان شده است.

افزایش قیمت این‌گونه ماشین‌آلات کشاورزی مسئله‌ جدیدی نیست. این افزایش قیمت‌ها از سال گذشته شروع شده و حتی سرپرست سابق وزارت جهاد کشاورزی هم آن موقع، نامه‌هایی برای کارخانه تراکتورسازی و وزارت صمت نوشت.

کامبیز عباسی، رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی از افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی قیمت تراکتور خبر داده و گفته است با وجود آن‌که کارخانه تراکتورسازی داخل، توان تولید و توزیع ۱۵ تا ۱۸ هزار تراکتور را دارد، در اواخر سال گذشته و امسال به دلیل مشکلات قیمت‌گذاری و ویروس کرونا، امکان عرضه تراکتور به خوبی وجود نداشته است.

سال گذشته هم کارخانه‌های تراکتورسازی، محصولات خود را به بازار عرضه نمی‌کردند تا مسئولان را مجبور به تصویب قیمت بالاتری کنند، اما سال گذشته سرپرست وزارت جهاد کشاورزی زیر بار نرفت.

کامبیز عباسی از کاهش عرضه کمباین در بازار هم انتقاد کرد و گفت: کمباین‌سازی اراک که به صورت انحصاری کمباین غلات تولید می‌کند از ۲ ماه پایان سال گذشته تاکنون، تقاضای جدیدی را نپذیرفته است؛ چرا که اعلام کرده قیمت فعلی برای آنها به‌ صرفه نیست.

به گفته این مسئول، قیمت کمباین نیز ۱۵ درصد افزایش یافته، اما سازندگان از این قیمت‌ها ناراضی‌اند و تقاضای جدیدی را نمی‌پذیرند.

وی تأکید کرد: تقاضا برای کمباین غلات بسیار بیشتر است. کارخانه‌های کمباین‌سازی فقط توانایی تولید ۵۰۰ تا ۶۰۰ دستگاه را داشته‌اند.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی با بیان این‌که در پیک برداشت غلات هستیم، گفت: پنج ماهی است که کارخانه کمباین‌سازی اراک، تقاضای جدیدی را نپذیرفته که با وجود این، آسیب جدی به بخش غلات وارد می‌‌شود؛ به همین سبب، از حوزه صنعت تقاضا داریم که قیمت‌گذاری را انجام دهد تا ناوگان ماشین‌آلات برداشت غلات به‌روزرسانی شود.

وی به مشکلات کیفی کمباین غلات هم اشاره کرد و گفت: عملکرد محصول زراعی گندم به ۹ تا ۱۰ تن در هکتار رسیده، اما دستگاه‌های کمباین، ویژه عملکردهای ۴ تا 5/4 تن هستند و باید فکری برای این وضعیت بشود.

اظهارات این مسئول درباره مرتفع کردن قیمت کمباین و تراکتور از سوی وزارت صنعت، بیشتر به معنی رضایت سازندگان ماشین‌آلات کشاورزی است و نظر آنها هم افزایش قیمت است.

متأسفانه با توجه به افزایش هزینه‌های تولید برای تولیدکننده بخش کشاورزی، پرداخت هزینه‌های سرسام‌آور برای کمباین و تراکتور آسان نیست.

مسئولان یک بار باید به این موضوع توجه کنند که به جای انتخاب آسان‌ترین مسیر، یعنی دست بردن در جیب تولیدکننده، راهکارهای مدیریتی کاهش هزینه را پیگیری کنند.

مهندس ویسمه‌ای، کارشناس شرکت کمباین‌سازی ایران:

در صحبت‌های ایشان تناقض بسیاری وجود دارد:

۱- اگر درجه مکانیزاسیون برنج ۸۵ درصد است، چرا بازهم باید ارز دولتی به این بخش تزریق شود، در حالی که درجه مکانیزاسیون بسیاری از محصولات هنوز در حد صفر است و با اختصاص ارز دولتی و ورود فناوری‌های نوین می‌توانیم مکانیزاسیون تولید این محصولات را ارتقاء دهیم.

۲- ایشان قیمت کمباین تولید داخل را با قیمت کمباین با ارز۴۲۰۰ تومانی مقایسه کرده‌اند، نه با ارز ۲۳۰۰۰ تومانی.

۳- تکذیب نامه درخواست ارز ۴۲۰۰ تومانی علیرغم وجود مستندات و در ادامه دفاع ایشان از این اقدام.

۴- کمباین برنج تولید داخل از نظر ارزش ریالی ۳۷درصد وابستگی به خارج دارد.

۵- کمباین برنج تولید داخل از ۲۰۰۰ قطعه، تعداد ۳۷ قلم وارداتی دارد.

 

شهریور99-سال41-شماره489-ص10

مشاهده بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا