1-3 آفات (سم)

شناسایی زیستگاه‌‌های ملخ بر اساس سنجش از راه دور

Detection of locust's habitat with remote sensing

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: علمی، فنی و مهندسی کردن کشاورزی سرلوحه کار این سازمان قرار دارد از این رو زیستگاه‌‌های ملخ بر اساس سنجش از راه دور شناسایی می‌‌شوند.

به گزارش خبرنگار ایانا در استان فارس، محمد مهدی قاسمی تصریح کرد: سال گذشته 14 شهرستان جنوبی استان فارس درگیر حمله ملخ بود که با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای و به کمک سنجش از راه دور (GIS) و با استفاده از دستورالعمل‌‌های فائو موفق به شناسایی زیستگاه‌‌های ملخ در این شهرستان‌‌ها شدیم.

وی با بیان اینکه حمله ملخ، تهدیدی برای امنیت غذایی کشور است، تصریح کرد: در مبارزه با آفت مذکور راهکاریی را دنبال می‌‌کنیم که علاوه بر افزایش سرعت و دقت، میزان هزینه‌‌ها را کاهش دهد.

به گفته قاسمی؛ بر اساس دستورالعمل فائو، ده پارامتر در انتخاب مکان برای تخمریزی ملخ وجود دارد که از میان دما و رطوبت بالا دو پارامتر کلیدی هستند، همچنین کنار آبراهه‌‌ها، رودخانه‌‌ها و جاده‌‌ها مسیرهای ترجیحی برای تردد ملخ است که در شناسایی زیستگاه‌‌ها این پارامترها مدنظر قرار گرفت.

این مقام مسئول افزود: این زیستگاه‌‌ها به تفکیک هر شهرستان مشخص و راست آزمایی شد که نتایج قابل قبولی به دست آمد.

وی ابراز کرد: زیستگاه‌‌های شناسایی شده ملخ، در اولویت ردیابی قرار دارند و به این ترتیب در زمان خروج پوره‌‌ها از تخم، کانون کوبی شده که علاوه بر سرعت مبارزه، در کاهش هزینه ردیابی و تعداد دفعات سم پاشی تاثیر بسزایی دارد.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: فائو سال ۲۰۲۰ را سال قرنطینه گیاهی معرفی و ایران را موظف کرده است در سال ۲۰۲۰ برنامه‌‌هایی جهت آموزش و شناساندن مباحث قرنطینه گیاهی برای آحاد مردم کشور داشته باشد.

به گزارش روابط عمومی سازمان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، محمدرضا درگاهی با بیان این که قرنطینه گیاهی در هر جامعه ای می‌‌تواند امنیت غذایی کشور را تضمین کند، گفت: رعایت مباحث قرنطینه گیاهی در مرزهای کشور، امنیت غذایی مطلوبی را به همراه خواهد داشت.

وی در ادامه افزود: بیش از ۹۰ پست قرنطینه ای در گمرکات، بنادر و فرودگاه‌‌های کشور وجود دارد که وظیفه دارند از ورود آفات و بیماری‌‌هایی که با محموله‌‌ها و محصولات گیاهی وارد کشور می‌‌شود، جلوگیری کنند.

درگاهی بیان کرد: در این راستا با توجه به مصوبه سازمان ملل متحد، فائو سال ۲۰۲۰ را سال قرنطینه گیاهی معرفی و ایران را موظف کرده است تا در سال ۲۰۲۰ برنامه‌هایی جهت آموزش و شناساندن مباحث قرنطینه گیاهی برای آحاد مردم کشور داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه در این خصوص ستادی در سازمان حفظ نباتات تشکیل شده است، تصریح کرد: وظیفه همکاران من در این ستاد این است که برنامه‌‌ها و افق‌‌هایی را که در مباحث قرنطینه در کشور با رویکرد اقدامات صورت گرفته در گذشته و برنامه‌‌های پیش رو در آینده ترسیم کنند، همچنین این مباحث در مقاطع ابتدائی و در مقاطع تحصیلی دانشگاهی اضافه شود.

درگاهی عنوان کرد: در این خصوص برنامه ای داریم که طرح جامع قرنطینه کشور را که همکاران من با بکارگیری از ظرفیت‌‌های تحقیقاتی کشور با مشورت و راهنمایی صاحب نظران در حال انجام هستند، تدوین و از طریق وزیر جهاد کشاورزی به دولت ارائه شود تا بتوانیم در بحث قرنطینه نگاه قابل قبولی داشته باشیم و بتوانیم امنیت غذایی کشور را حفظ کنیم.

 

بهمن 98-سال 41-شماره 482-ص 11

مشاهده بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا